Džidić: Za visok poraz od Domžala nema opravdanja

Iskusni fudbaler Slobode

Džidić: Za visok poraz od Domžala nema opravdanja

Aldin Džidić nakon devetogodišnje epizode u inostranstvu odlučio se vratiti u BHT Premijer ligu BiH. 

Iako je u zimskom prijelaznom roku došao u matični Čelik sa namjerom da to bude klub u kojem će i završiti karijeru, nikad lošija situacija na Bilinom polju natjerala ga je da 'digne sidro' i sreću potraži u novoj sredini. Zvali su ga pritom Željezničar, Sarajevo, Mladost, no pri odluci da karijeru nastavi u Slobodi presudila je isključivo korektnost predsjednika Azmira Husića. 

Ovih dana Džidić se nalazi sa Slobodom u Sloveniji i u sklopu priprema za nadolazeće izazove već su odigrane pripremne utakmice protiv Lokomotive (poraz 2:0), Olimpije (pobjeda 2:0) i Domažala (poraz 6:1).

"Atmosfera u ekipi je zaista na visokom nivou, mi što smo tu novi osjećamo se kao da smo u Slobodi već duže vrijeme. Svi radimo maksimalno ozbiljno da željom da izborimo mjesto u početnoj postavi, a naravno o tome će konačnu odluku dati stručni štab", kazao je Aldin Džidić na samom početku razgovora za SportSport.ba i potom se osvrnuo na odigrane utakmice u Sloveniji. 

"Visok poraz od Domžala se ne može opravdati. Malo nas je umor uhvatio od napornih treninga, ali došao je u pravo vrijeme obzirom da smo nakon pobjede nad Olimpijom ušli dosta opušteno u utakmicu. Ekipa Domžala nam je brzo dala golove i onda rutinski završila posao", ističe fudbaler koji je za reprezentaciju BiH odigrao četiri utakmice. 

Sloboda će u prvom pretkolu Evropske lige odmjeriti snage sa Beitarom iz Jerusalema, a prvi meč će biti odigran na stadionu Bilino polje. Džidić priznaje da će mu biti neobično igrati u Zenici igrati u dresu Slobode. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da ne treba mnogo govoriti o važnosti nadolazeće utakmice. Sigurno da nas očekuje izuzetno težak zadatak, ali mi ćemo u utakmicu ući sa puno više motivacije i koncentracije kako bi napravili što bolji rezultat. Biće sigurno čudno igrati na Bilinom polju za drugu ekipu, no profesionalac sam i neće mi biti to prvi put. Ovom prilikom želim pozvati sve navijače da nas podrže protiv Beitara", riječi su Džidića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi