Džindo: Moramo misliti na reprezentaciju

Nakon današnjeg sastanka

Džindo: Moramo misliti na reprezentaciju

Nakon današnjeg sastanka Komiteta za normalizaciju i delegata Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH iz Federacije, tenzije su se na ovoj relaciji donekle smirile, ali samo donekle.

Komitet za normalizaciju je upoznao delegate sa amandmanima koji su predloženi i prihvaćeni od strane UEFA i FIFA, a koji su ujedno i glavni kamen spoticanja. Delegati u Skupštini N/FSBiH ispred Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Nijaz Gracić i Suad Džindo najavili su da će glasati protiv statuta, ali su se strasti nakon današnjeg sastanka barem donekle smirile.

"Konačno smo upoznati sa amandmanima koji su prihvaćeni prije neki dan u Cirihu. Lično, mislim da oni produbljuju blokade, ali ne vidim mogućnost da se nešto ispravi", kaže Džindo za SportSport.ba.

Hoćete li glasati za Statut na Skupštini 26. maja?

"Ne mogu u ovom trenutku ništa reći. Imaćemo Predsjedništvo FSKS pa ćemo vidjeti šta i kako. Svi znate naš stav, ali moramo misliti na klubove i reprezentaciju, pa se nastaviti boriti u budućnosti da se blokade skinu".

"Situacija nije dobra, ali moramo se nastaviti boriti. Prošli smo put glasali za statut koji je mogao riješiti neke stvari, a ovaj statut zavisi samo od dobre volje. To inače ne bi bio problem ako ljudi razmišljaju normalno, ali kod nas nije tako jer se kod nas razmišlja samo na etničkom ili nacionalnom principu", dodao je Džindo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.