Ecos nastavio dominaciju, trofej Kupa ide u Sarajevo

Mininogometno prvenstvo BiH u Vitezu

Ecos nastavio dominaciju, trofej Kupa ide u Sarajevo

S. Mlaćo

U Vitezu je u subotu i nedjelju održana završnica Mininogometnog prvenstva BiH na kojoj je nastupalo 18 ekipa.

Devet ih se borilo za titulu prvaka, a devet za titulu osvajača Kupa. U sjajnoj organizaciji publika je mogla vidjeti veoma kvalitetne utakmice u kojima nije nedostajalo neizvjesnosti, a titula prvaka odbranila je ekipa Ecos iz Viteza koja je u finalu bez većih problema sa 3:0 savladala Caffe Verona 3:0. Za Ecos su pogađali dva puta Ivan Rezdeušek i jednom Marko Vujica

U susretu za treće mjesto Sunnyland je savladao Farmu Prom također sa 3:0. Pobjedu timu iz Sarajeva donijela su Almir Kerla, Aldin Silajdžić, dok je autogol postigao Goran Đurić.

U finalnom susretu Kupa Julius Meinl&Paper Moon savladao je Zamm mC, te osvojio trofej Kupa, a nagrade najboljima uručili su Marinko Čavara predsjednik FBiH, predsjednik Udruge za promociju Mininogometa Bojan Rajković i direktor Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević.

Na samom kraju publika je mogla vidjeti i veliki vatromet, a sve je proteklo u sjajnoj atmosferi, dok su svi učesnici imali samo riječi hvale na sam kvalitet, te organizaciju završnice koja je održana u prekrasnom kompleksu Sportsko-rekreacijskog centra "Romari".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti