Ecos prvak BiH u mininogometu, Zamm osvajač Kupa

Karlovačko Mininogometna liga BiH

Ecos prvak BiH u mininogometu, Zamm osvajač Kupa

S. Mlaćo

U Vitezu je jučer odigran i drugi, ujedno i posljednji dan, završnice Karlovačko mininogometnog prvenstva BiH koji se održao u prelijepom ambijentu sportsko - rekreacijskog centra „Romari“.

U dva dana odigran je veliki broj kvalitetnih utakmica, a prvoplasirane momčadi iz devet gradova borile su se za prestižnu titulu prvaka Karlovačko mininogometne lige, dok su se drugoplasirani borili za osvajanje Kupa BiH.

Titula prvaka na kraju je otišla u ruke ekipe Ecos iz Viteza  koja je u finalu sa 2:1 savladala Farmu Prom iz Banja Luke. Za Ecos su pogađali Robert Milanović i Andreas Berović, dok je za Farmu Prom jedini pogodak postigao Dejan Bajić.

U susretu za treće mjesto snage su odmjerili GWH Partnetinstalllationen i Luna Gato, a GWH je slavio sa 6:5 nakon izvođenja penala.

Kup BiH u mininnogometu pripao je ekipi Zamm iz Sarajeva koja je također nakon penala savladala Katarinu sa 5:4. Sarajlije su pružile veoma dobru i kvalitetnu partiju, te će uz tri prvoplasirana tima iz prvenstva učestvovati u Ligi šampiona koja će se održati u Mariboru u devetom mjesecu.

Treba istaći da su svi učesnici prvenstva imali samo riječi hvale za sjajnu organizaciju te pravi ugođaj koji su organizatori spremili za sve učesnike ali i sve ljubitelje mininogometa koji su  sigurno mogli uživati. Nakon finalnog susreta uslijedila je dodjela pehara i priznanja za najbolje, a sve je okončano uz veliki vatromet. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi