Edin Džeko četvrti najbolji strijelac kvalifikacija za EP
Foto: EPA

Najsvjetlija tačka bh. reprezentacije

Edin Džeko četvrti najbolji strijelac kvalifikacija za EP

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko je i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio najsvjetlija tačka bh. reprezentacije.

Napadač Rome i najbolji strijelac našeg nacionalnog tima u historiji je u devet odigranih utakmica postigao osam golova, što mu je bilo dovoljno da završi na četvrtom mjestu liste strijelaca kvalifikacija.

Titulu najboljeg strijelca ponio je Robert Lewandowski sa 13 pogodaka, Zlatan Ibrahimović je postigao jedanaest, a Thomas Muller devet golova.

Na diobi četvrte pozicije sa Edinom Džekom nalazi se Artem Dzyuba, koji je također postigao osam pogodaka, dok su sedam pogodaka postigli Gareth Bale, Wayne Rooney, Mark Janko, Kyle Lafferty i Steven Fletcher.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Edin Džeko sada već tradicionalno kvalifikacione cikluse završava u samom vrhu liste strijelaca u društvu najboljih napadača današnjice. Nažalost, od deset najboljih strijelaca sinoć završenih kvalifikacija za EP, samo Džeko i Fletcher neće naredne godine zaigrati u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.