Efendić i Ivetić propuštaju Zvijezdu

Sloboda pred kantonalni derbi

Efendić i Ivetić propuštaju Zvijezdu

Prije tri godine, nekako u isto vrijeme, situacija na premijerligaškoj tablici bila je dijametralno suprotna.

Zvijezda je gospodarila sredinom tabele, a Sloboda je vodila grčevitu borbu za opstanak, koju je na koncu izgubila i ispala u niži rang, prvi put poslije 43 godine.

Danas je Sloboda gotovo i teoretski prebrinula sve brige vezane za opstanak, dok je Zvijezda jednom nogom u živom blatu i svaki ishod izuzev pobjede nad Tuzlacima Gradačačane će gurnuri na put bez povratka. Promijenjeni su sastavi, rukovodstva klubova, ali rane kod pojedinih simpatizera crveno-crnih još uvijek nisu zacijelile. Nakon utakmice i pobjede nad Drinom, trener Slobode Husref Musemić rekao je kako je njegov tim s novom “tricom” mnogo toga riješio, ali da ima još da se igra i da će biti još pobjeda.

Po dolasku u Slobodu Musemić je priželjkivao takav scenarij. Želio je što prije doći do mirne luke kako bi njegovi puleni bez imperativa igrali duele u finišu i pokazali šta znaju i umiju. Upravo jedna od takvih je utakmica sa Zvijezdom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda nema imperative pobjede, u pozitivnom je nizu, fudbaleri su prepuni samopouzdanja i sigurno je da će na Banji Ilidži pokušati da se izbore za nove bodove. Slobodi će u ovom duelu nedostajati Samir Efendić i Perica Ivetić, koji imaju tri žuta kartona, dok je neizvijestan nastup Damira Mehidića, koji je zbog bolesti u porodici još prije utakmice sa Vitezom napustio našu zemlju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.