Stručni konsultant BHT-a

Elčić: Bandić je pogriješio, nije bilo elemenata za prekršaj

S. Mlaćo

Mnogo bure donijelo je 9. kolo BH Telecom Premijer lige naše zemlje.

Posebno se to odnosi na Ligu za prvaka gdje je ponovo došlo do smjene na liderskoj poziciji. 

Zrinjski je slavio protiv Radnika u Bijeljini, a domaći su prvi poveli preko Beširevića, se Zrinjski uspio vratiti sa dva pogotka te slaviti pobjedu koja bi mu na kraju mogla donijeti titulu prvaka.

Mostarci su do pobjede došli u drugoj minuti sudijske nadoknade nakon veoma diskutabilnog jedanaesterca. Antoni Bandić iz Gruda se nije puno dvoumio, a stručni konsultant BHT-a Boro Elčić sinoć je detaljno objasnio ovu situaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovdje vidimo blagi dodir, da ga tako nazovemo, ali nema intenziteta za prekršaj, niti za kazneni udarac. Ovdje je sudija utakmice pogriješio, te svu odgovornost snosi on, s obzirom da mu niko od kolega nije sugerisao da je kazneni udarac. Dodatni sudija mu je dao do sumnje postojanje prekršaja, ali on je uzeo na sebe odgovornost. To je blagi kontakt, te nema elemanata za prekršaj", kazao je Elčić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi