Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika

Na prijedlog gradonačelnika Zenice

Eldin Vrače najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik proživljava najteže trenutke u svojoj historiji, ali bi u narednom periodu navijači crno-crvenih konačno mogli imati razloga za optimizam.

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak vezan oko situacije u i oko kluba s Bilinog polja. Na prijedlog gradonačelnika Fuada Kasumovića, najozbiljniji kandidat za predsjednika Čelika, jeste Eldin Vrače, uspješni biznismen iz Zenice, koji je nedavno osnovao i novu političku partiju s kojom je na izborima napravio sjajan rezultat. Sam Vrače je bio i kandidat za gradonačelnika, ali je utrku za prvog čovjeka Zenice upravo izgubio od Kasumovića, s kojim ima veoma dobre odnose.

Kontaktirali smo Eldina Vračea, koji je aktivan u sportu kroz angažman u RK "Čelik-Junior", te OKK Čelik iz Zenice.

"Istina je da je danas bio sastanak i da je gospodin Kasumović mene predložio da budem predsjednik kluba. Meni lično je to velika satisfakcija i priznanje, ali u ovom trenutku najbitnije je pitanje Čelika, a ne vlastiti ego ili politiziranje od određenih stranaka.Iskreno da vam kažem zbog stanja u našem gradu, glede tog kluba i politike, ja bi rado bio član Upravnog odbora, a ne predsjednik. Konačna odluka bi trebala da bude do petka, a Čelik će sigurno imati podršku Grada, bez obzira ko bude predsjednik i ko bude u Upravnom odboru. Ovom prilikom pozivam navijače da se na proljeće vrate na tribine i da svi zajedno spasimo Čelik, koji je simbol grada i sinonim za sve građane Zenice" kazao je za SportSport.ba Eldin Vrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon više od dvije godine Čelik bi u narednim danima mogao konačno dobiti novog mandatara i novo rukovodstvo kluba s kojim će pokušati da se spasi ispadanja iz Premijer lige, te daljeg ambisa u kojem je klub već godinama.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi