Đelmić iz penala u nadoknadi spasio Želju potpune blamaže

Žalosna partija Plavih

Đelmić iz penala u nadoknadi spasio Želju potpune blamaže

Željezničar je u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine na jedvite jade savladao Krupu rezultatom 1:0, u jednoj od najlošijih utakmica na Grbavici u posljednjih deset godina.

Fudbaleri domaćeg tima su od početka utakmice djelovali kao razbijena vojska. Vjerovatno ni najstariji navijači Željezničara koji su prisustvovali današnjoj utakmici ne pamte lošije izdanje svog tima, koji je u prvih 45 minuta uputio jedan jedini udarac u okvir gola gostiju, i to u tek u 43. minuti, kada je Kokot glavom mlako šutirao pravo u golmana Kutića.

Najozbiljniju priliku u prvom dijelu igre imali su gosti, koji su u 31. minuti opasno zaprijetili preko Ljubenovića, ali je Kjosevski dobrom paradom izbio loptu u korner.

I u drugom poluvremenu, ista slika na terenu. Jalovi napadi Željezničara, koji nije pokazao apsolutno ništa. Koliko je lošu partiju pružao domaći tim možda najbolje pokazuju sarkastični povici sa južne tribine kojom se, između ostalog, prolamalo "Kup je naš".

Željezničar je u finišu utakmice nekoliko puta zaprijetio golmanu Krupe. Beganoviću je u 80. minuti malo nedostajalo da postigne vodeći gol za Plave, da bi četiri minute kasnije Đelmić iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola. Pokušao je i Blagojević iz slobodnog udarca, ali ni njegov udarac nije bio po golu. Bez ikakvog pretjerivanja se može reći da golman Krupe nije imao posla.

Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade kada je sudac dosudio jedanaesterac za Plave. Interesantno, uz buru protesta sa tribina Grbavice, loptu je na bijelu tačku namjestio Đelmić. Ponajbolji fudbaler Plavih je savladao golmana Kutića i spasio Želju potpune blamaže i donio mu plasman u osminu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH.

Kup BiH, 1/16 finala:

Željezničar - Krupa 1:0 (Đelmić 90'+)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.