Elvedin Begić ostaje predsjednik Saveza

Ukazano mu povjerenje

Elvedin Begić ostaje predsjednik Saveza

E. Škorić

Elvedin Begić ostat će predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na izbornoj Skupštini Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, koja je održana u hotelu Terme na Ilidži, odlučeno je da Begić ostane na čelu bh. fudbala.

On je ponovo dobio najviše glasova delegata, koji su ukazali Begiću povjerenje. Upravo pod vodstvom Begića naš Savez doživio je velike promjene, a njegov protekli mandat obilježili su plasmani seniorske i kadetske selekcije na velika takmičenja, smanjene Premijer lige, izgradnja Trening centra, te kupovina nove zgrade za Fudbalski savez.

Naravno, bilo je tu i manje dobrih stvari, a u posljednje vrijeme mnogo pritužbi na račun Begića i samim tim IO imali su Faruk Hadžibegić, te sada već bivši članovi IO Senad Islam, Ibrahim Adilagić i Amer Halep koji smatraju da stvari u Savezu ipak ne funkcionišu na najbolji način. Podnesene su i krivične prijave, no vrijeme će pokazati da li su bili u pravu.

Za potpresdjednike Saveza izabrani su Ivan Beus, koji ostaje na toj funkciji, dok Darka Ljubojevića mijenja Milorad Sofranić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi