Emerson: Cesar je moj kum, on mi je puno pomogao

Brazilci iz Sarajeva

Emerson: Cesar je moj kum, on mi je puno pomogao

E. Škorić

Simpatični Brazilci Emerson i Cesar su u novembru prošle godine potpisali ugovore s Fudbalskim klubom Sarajevo.

Emerson Reis Luiz i Cesar Augusto Hermengildo stigli su iz Mijanmara, gdje su radili sa sadašnjim trenerom Sarajeva Miodragom Ješićem. Prvi je centralni vezni, saigrači ga dosta hvale zbog milimetarskih preciznih pasova, dok je drugi napadač. Igrali su zajedno godinama, veliki su prijatelji, te su jedan uz drugog i u teškim trenucima, a trenutno je Cesaru podrška potrebnija, obzirom da mu je noć prije utakmice protiv Astane umro otac.

Njih dvojica su trenutno u Antaliji na pripremama s ekipom Sarajeva, a Emerson je u pauzi između dva treninga dao intervju za SportSport.ba. Odmah na početku je izrazio veliku sreću što je došao u Sarajevo. 

"Osjećam se prelijepo u Sarajevu. Mnogo sam sretan što sam ovdje. Grad Sarajevo je prelijep, a i klub je najveći u BiH, pa kada sumiram sve utiske, mogu da kažem kako sam presretan i počastvovan što sam dio kluba".

Kakvo mišljenje imate o treneru Miodragu Ješiću?

“Sa Ješićem sam radio zajedno u Mijanmaru i imali smo odlične rezultate. Imali smo sjajan niz bez poraza, preko15 utakmica, pa mogu reći da je odličan trener. Ima jasnu viziju, 'čvrstu ruku' i mnogo poštuje igrače. Za mene je dobar trener, mnogo se radi na treninzima i on je trener koji klupsku viziju jasno prenosi na igrače. Za mene je bitno što vjeruje u moju igru”.

Vi i Cesar imate pravi bratski odnos?

Cesar i ja smo jako dobri prijatelji. Igrali smo ukupno četiri godine skupa, a prvi put 2009. godine. Najbolje dvije godine smo imali u Mijanmaru, gdje smo zaista igrali jako dobro. Moram reći da me on preporučio tadašnjem rukovodstvu kluba, je im je trebao centralni vezni igrač. Jako smo dobri prijatelji. On je moj kum i odlično se slažemo. Sjajan je momak. A, ako dođe do rastanka, igrali smo i ranije odvojeno i to je fudbal, morat ćemo se navići na to".

Kako teku pripreme u Antaliji? Neko Vaše viđenje?

“Pripreme su do sada jako dobre. Ovo je ono što nam treba. Zadovoljavajuće gledam na sve ovo u Antaliji, ali i u Čitluku. Naporno radimo svaki dan po dva puta, između toga imamo obavezan odmor. Fokusirani smo i svi kao jedan želimo odraditi maksimalno dobro pripreme da spremni dočekamo start prvenstva”.

Ko je najbolji igrač FK Sarajevo?

 “Teško pitanje, pošto Sarajevo ima veliki broj kvalitetnih igrača, ali bih istakao štoperski dvojac, Barbarić i Kovačević. Oni ulijevaju sigurnost u naš tim, stubovi su ovog tima i moram izdvojiti Okića i Velkoskog. To su igrači koji posjeduju izuzetnu fudbalsku inteligenciju. Također, kapiten Duljević je odličan igrač…”

Porazi od Maribora i Astane, mada je Vaš tim oba puta vodio?

“Djelimično sam zadovoljan. U pojedinim trenucima smo bili oni pravi i pokazali kako treba izgledati naša igra, ali sa druge strane još uvijek koncentracija nije na 100% razini, kako bi do kraja utakmice pokazali sve ono što znamo. Razlog za to su umor, naporni treninzi, ali to je uobičajno za ovaj period”.

Dobili ste ime, pretpostavljamo, po nekom slavnom brazilskom igraču?

“Svi u mojoj porodici imaju imena sa početnim slovom M, a moje je jedino sa E. Razlog toga je što mi je otac dao ime po jednom izvrsnom golmanu Emersonu Leonu, koji je osamdesetih godina branio u brazilskoj ligi”.

Poznajete li bh. reprezentativce?

“Poznajem igrače iz Bosne i Hercegovine, prije svega Džeku i Pjanića, jer pratim italijansku Seriju A. Pjanić mi se naročito dopada kao igrač. Odličan je. Također, poznajem Ibiševića iz njemačke Bundeslige, te golmana Begovića iz londonskog Chelseaja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi