Emir Jusić i Mahir Karić odlaze u Kazahstan

Napuštaju Čelik i Travnik

Emir Jusić i Mahir Karić odlaze u Kazahstan

D. Kurbegović

Nogometni klubovi Čelik i Travnik u narednu sezonu krenut će bez dvojice ponajboljih igrača. Emir Jusić dojučerašnji kapiten Čelika, te Mahir Karić sjajni ofanzivac Travnika svoju karijeru nastavljaju u Kazahstanu.

Dvojica igrača sutra putuju u Zagreb po vizu, a kroz nekoliko dana trebali bi i potpisati ugovore za ekipu Akzhaiyk. Za ovaj transfer dvojice sjajnih igrača najveće zasluge pripadaju Aldinu Džidiću 31-godišnjem Zeničaninu, koji već pet godina igra u Kazahstanu, gdje je izgradio svoje ime i nedavno dobio kazahstanski pasoš. Džidić je kapiten najjače ekipe u ovoj zemlji Shakhtara, koja je prošle sezone igrala četvrto pretkolo Lige prvaka i kasnije grupnu fazu Evropske lige.

Emir Jusić 28-godišnji stoper u posljednje dvije sezone u crno-crvenom dresu pružao je sjajne partije, čini se kako je iz godine u godinu ovaj sjajni defanzivac sve bolji i bolji, a nadati se da će se tako nastaviti i u narednom periodu.

Mahir Karić 28-godišnji ofanzivac prošlu sezonu je nastupao za Travnik, a upravo zahvaljujući njegovim golovima i asistencijama ovaj klub je izborio opstanak u Premijer ligi nakon velike borbe do posljednjeg kola.

Jusić i Karić su svoju karijeru zajedno počeli u Čeliku, prošli su sve omladinske kategorije i debitovali za seniorsku ekipu, izdanak su sjajne Čelikove generacije trenera Gorana Peleša u kojoj su pored pomenute dvojice igrali i Jasmin Burić, Eldin Adilović, Haris Hećo i Fenan Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.