Emir Jusić sporazumno raskinuo ugovor s Čelikom

Kako je SportSport.ba i najavio

Emir Jusić sporazumno raskinuo ugovor s Čelikom

D. Kurbegović

Kako je SportSport.ba prošlu subotu i najavio, kapiten Čelika i stub odbrane crno-crvenih Emir Jusić napustio je Bilino Polje kao slobodan igrač. Jusić je jedan od petorice od ukupno 30 igrača koji su još imali važeći ugovor s klubom, ali od danas je i zvanično ovaj defanzivac slobodan igrač i narednu sezonu neće nositi dres Čelika.

Sam igrač ovu informaciju potvrdio je za naš portal, te je iskazao žaljenje zbog ovog ishoda, kojeg je najmanje priželjkivao.

"Zahvalio bih se Upravnom odboru, a posebno predsjedniku koji su imali razumijevanja i s kojima sam imao korektnu saradnju, uradili su dobar posao. Zna se u kakvoj situaciji je bio klub kada su ga oni preuzeli i na kraju svi zajedno smo izborili opstanak. Danas sam sporazumno raskinuo ugovor s Čelikom i zaista sam tužan. Ja sam za klub odigrao preko 200 utakmica u seniorima, meni je u ovom trenutku najteže, mislio sam i završiti karijeru u svome matičnom klubu, ali moram razmišljati o svojoj porodici i budućnosti. Stvarno sam zahvalan svim ljudima koji su bili u i oko kluba u ovoj posljednjoj polusezoni, ovo nije prvi put da se klub ostavlja na cjedilu, treneri i svi igrači su napustili klub i jednostavno ne želim da kao prije početka prošle sezone budem dio tog cirkusa, gdje igrači 10 dana prije početka sezone počinju s radom, bez priprema i onda se dešava da budete posljednji na tabeli" ističe Jusić.

Neće mu biti problem oko pronalaska nove sredine, jer je već imao pozive nekoliko klubova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da će odlučiti najbolja i najkonkretnija ponuda, imam nekoliko ponuda klubova iz BiH, a vidjet ćemo ubrzo gdje ću nastaviti svoju karijeru. Naravno da ću u narednom klubu u kojem budem nastavio svoju karijeru, svojim profesionalnim odnosom kako na terenu, tako i van njega pokušat ću opravdati ukazano povjerenje. Za kraj bi istakao da mi je najviše žao Robijaša, oni nisu zaslužili da se ovo dešava klubu, oni su bili naš 12 igrač u prošloj polusezoni i na njihovim krilima smo opstali u Premijer ligi.Opstanak smo počeli utakmicom protiv Zrinjskog kada je na Bilinom Polju bilo 10.000 gledalaca, ali evo na kraju sezone desile su se stvari kojima se niko nije nadao. Od lijepi riječi i praznih obećanja se više ne živi, većini nogometaša ovaj sport je jedini posao i hljeb s kojima hranimo naše porodice. Zašto se ovo sve moralo desiti, trebalo bi pitati više razine, prvenstveno Gradonačelnika i Gradsko vijeće, koji odlažu potpisivanje reprograma što bi vjerujem bio ključan potez za dalju egzistenciju kluba" kazao je za SportSport.ba Emir Jusić.

Emir Jusić izdanak je Čelikove škole nogometa, a pored svih omladinskih selekcija u seniorima kluba s Bilinog Polja odigrao je preko 200 utakmica. U svojoj karijeri još je nosio dres Rudara iz Kaknja, Budućnosti iz Banovića, te kazahstanskog Akzhayika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi