Emir Spahić sa dva pogotka zasjenio napadače

Učinak Zmajeva minulog vikenda

Emir Spahić sa dva pogotka zasjenio napadače

Većina reprezentativaca Bosne i Hercegovine standardni su u svojim klubovima manje od mjesec dana prije prvog okupljanja pred Svjetsko prvenstvo.

Kolo je sa dva pogotka obilježio kapiten Emir Spahić koji je sa svojim Leverkusenom trijumfovao u Nurnbergu.

Asmir Begović (Stoke City)
Stoke je na gostovanju kod Cardiffa ostvario polovičan uspjeh, a Asmir Begović na golu je stajao svih devedeset minuta. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Jasmin Fejzić (VFl Aalen)
Fejzićeva mreža na domaćem susretu protiv Ingolstadta se nije zatresla. Rezultat je glasio 0:0.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen)
U trijumfu nad Nurbergom kapiten Zmajeva bio je centralna figura. Postigao je dva pogotka, prvi sjajnim udarcem sa dvadeset metara, a drugi nakon kontre koju je istrčao u maniru najvećih svjetskih napadača.

Toni Šunjić (Zorya Lugansk)
Zorya je ostvarila novi trijumf, ovog puta na gostovanju kod Volyna rezultatom 2:0. Naš reprezentativac nije nastupio zbog viška žutih kartona.

Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig)
Klub iz Donje Saksonije jošne gubi nadu makar je tri kola prije kraja na posljednjem mjestu. Bayern je sa kombinovanim timom posljednji klub koji je Bičakčićevom klubu nanio poraz. Naš reprezentativac zbog pet žutih kartona nije nastupio na ovoj utakmici.

Senad Lulić (Lazio)
Nebesko – plavi su remizirali na domaćem terenu protiv Torina, a Senad Lulić igrao je devedeset minuta.

Ervin Zukanović (Gent)
Novi trijumf upisao je Gent, ovog puta na gostovanju kod Waslund Beeverena. Ervin Zukanović ponovo je igrao svih devedeset minuta u pobjedničkom timu.

Mensur Mujdža (SC Freiburg)
Mujdža će se uskoro vratiti na teren. U subotu je Freiburg bez našeg reprezentativca upisao novu pobjedu kojom je došao nadomak opstanku u društvu najboljih.

Sead Kolašinac (Schalke 04)
Tim iz Gelzenkirchena poražen je na gostovanju kod Stuttgarta, a naš reprezentativac bio je jedan od najboljih igrača u poraženom timu. U finišu utakmice je zamijenjen.

Ognjen Vranješ (Elazigspor)
Klub Ognjena Vranješa poražen je na gostovanju kod Bursaspora minimalnim rezultatom, a naš reprezentativac igrao je svih devedeset minuta.

Sejad Salihović (Hoffenheim)
Werder Bremen porazio je Hoffenheim sa 3:1, a Sejad Salihović igrao je svih devedeset minuta. Četiri minuta prije kraja propustio je realizovati jedanaesterac.

Miralem Pjanić (AS Roma)
Vučica je trijumfovala kao gost kod Fiorentine u derbiju 34. kola Serije A. Mali Princ na terenu je proveo svih devedeset minuta.

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe)
Guizhou Renhe je rezultatom 2:1 kao gost porazio Henan Construction. Zvjezdan Misimović je odigrao svih devedeset minuta u pobjedničkom timu, dok zbog povrede za meč nije konkurisao Zlatan Muslimović.

Anel Hadžić (Sturm Graz)
Novi trijumf ostvario je tim iz Graza, ovog puta na domaćem terenu nad Riedom rezultatom 2:1. Anel Hadžić igrao je svih devedeset minuta u pobjedničkom timu.

Avdija Vršajević i Tino Sven Sušić (HNK Hajduk Split)
Splitski Bili svoj meč igraju večeras na domaćem terenu, a protivnik je Lokomotiva iz Zagreba.

Izet Hajrović (Galatasaray)
Novu blažažu doživio je klub iz turske prijestolnice. Na domaćem terenu poraženi su od Kasimpase rezultatom 4:0. Izet Hajrović nije konkurisao za pomenuti meč.

Haris Medunjanin (Gaziantepspor)
Na terenu je u porazu od Genclerbirligija na domaćem terenu proveo 56 minuta nakon čega je zamijenjen. Na drugoj strani nastupio je Ermin Zec koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Edin Višća (Istanbul BB)
Na gostovanju kod Gaziantepa BB Istanbul je ostvario ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0, a Edin Višća igrao je svih devedeset minuta.

Vedad Ibišević (VfB Stuttgart)
Ibišević je drugi meč zaredom počeo na klupi za rezervne igrače, s tim što ovog puta nije dobio priliku u ubjedljivom trijmfu nad Schalkeom.

Edin Džeko (Manchester City)
Građani svoj meč igraju večeras na domaćem terenu, a protivnik je West Bromvich Albion.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.