Enes Buljubašić u debiju za prvi tim opravdao povjerenje

Novi Travnik iznenadio Goražde

Enes Buljubašić u debiju za prvi tim opravdao povjerenje

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika pomalo iznenađujuće jučer su na Piroti savladali Goražde sa 2:0, te tako upisali prvu pobjedu u ovoj sezoni Prve lige Federacije. 

Novotravničani su slavili golovima Gorana Kneževića i Harisa Seferovića, a ova utakmica je bila posebna za mladog Enesa Buljubašića, tek nedavno napunio 18 godina, koji je jučer upisao svoj debitantski nastup za seniorsku momčad.

Iako nemaju ni trenera, te predsjednika kluba,  igrači Novog Travnika digli su se iznad svih problema, te odigrali veoma dobru utakmicu,a  mladi Buljubašić startao je od početka te nastupio do 72.minute kada je mjesto njega ušao Sirija Terzić.

Buljubašić je bio jedan od šest nogometaša Novog Travnika koji su bili u početnoj jedanaestorci, a imaju do 21 godine, te je opravdao povjerenje stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaradio je i žuti karton, ali i ne aplauze navijača s obzirom da je ovaj susret zbog odluke Disciplinske komisije NS FBiH odigran bez prisutstva gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi