EP ne izgleda tako daleko: Zmajići ponizili Velšane!

Visoka pobjeda izabranika Vinka Marinovića

EP ne izgleda tako daleko: Zmajići ponizili Velšane!

E. Škorić

Mlada bh. reprezentacija, igrači do 21 godine, pokorila je Vels i stigla do nove važne pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to na kakav način - rezultatom 4:0.

Nakon dva vezana poraza u 2. i 3. kolu kvalifikacijske grupe, činilo se da Zmajići neće imati pretjerano uspješan ciklus, no onda su uslijedile dvije briljantne partije i dvije velike pobjede. Nakon Portugala, izabranici Vinka Marinovića srušili su i Vels u Bangoru i to tako što su se poigravali s nemoćnom domaćom selekcijom.

Marinović je pronašao idealnu skupinu momaka koji čine pravi tim i koji djeluju motivisano i bez imalo straha od bilo kojeg rivala. Tako su se u Bangoru nadigravali s Velsom i zasluženo došli do pobjede.

Od početka se vidjelo da itekako imamo šanse protiv ove otočke selekcije, da bi potom u 26. minuti stigli do zasluženog vodstva. Majstorski je Amer Gojak ušao u kazneni prostor Velšana i onda lijepo pogodio u bliži ugao.

U nastavku meča Vels kreće na sve ili ništa, no naša odbrana je bila na visini zadatka, a opasne kontre prijetile su domaćoj selekciji, da bi na kraju Dinamov dragulj novim golom ovjerio trijumf Zmajića.

Igrala se 51. minuta kada je Todorović poslao povratnu loptu  za Gojaka, koji je opet zatresao mrežu Velšana, a isti igrač je kasnije imao novu šansu i malo je nedostajalo da dođe do hat-tricka.

Nažalost, sredinom drugog dijela teže je povrijeđen Jukić, kojeg je zamijenio Kuzmanović.

U posljednjih pola sata naši raspoloženi mladi nogometaši dotukli su ionako razbijene Velšane, koji su samo čekali da se sve završi. No, nismo im dali mira. U 71. minuti Ćavar je postigao lijep pogodak za 3:0 nakon gužve u šesnaestercu Velsa i nakon što mu se odbila lopta, a onda najljepši trenutak na meču.

U 77. minuti Luka Menalo postiže eurogol za 4:0, što je bio i konačan rezultat. Nadali smo se u dobar rezultat i vjerovali smo u izabranike Vinka Marinovića, no 4:0 baš nije rezultat kojem smo se nadali.

Slijedi još jedan duel s Velsom, u Zenici, a kako su večeras prošli, pitanje je hoće li Velšani imati hrabrosti i doći u BiH. Samo se, naravno, šalimo, ali ne bismo trebali imati većih problema da upišemo novu pobjedu i da nastavimo koračati prema Euru.

Vels - BiH 0:4 (Gojak 26, 51, Ćavar 71, Menalo 77)

Vels: Pilling, Coxe, DaSilva, Poole, Rodon, Mepham, Thomas, Smith, Roberts, Wilson, Harris.

BiH: Trkulja, Čivić, Mihojević, Radeljić, Todorović, Demirović, Gojak, Ćavar, Menalo, Jukić, Lončar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije