Epilog derbija 80 oštećenih stolica

Bez navijačkih sukoba

Epilog derbija 80 oštećenih stolica

Iako je na snazi zabrana N/FSBiH o odlasku navijača na gostovanja, najvatreniji navijači FK Sarajevo pojavili su se u "civilu" na sjevernoj tribini stadiona Grbavica kako bi pružili podršku fudbalerima svoga tima.

No pred početak utakmice osiguranje i policija kao da su bili šokirani činjenicom da su se "gostujući" navijači uopšte pojavili na tribinama jednog stadiona koji se nalazi u njihovom gradu, pa je tek par zaštitara navijače Željezničara dijelilo od gostiju sa Koševa.

Igrala se 10. minuta utakmice kada je policija končano uspostavila tampon zonu između fanova dva kluba.

Srećom Navijačkih sukoba nije bilo i to je svakako pozitivna stvar. Ipak, epilog derbija je 80 oštećenih stolica, što polomljenih, što iščupanih, na sjevernoj tribini Željinog stadiona, a oštećeno je i 30 metara zaštitne ograde. 

Delegat susreta je uz prisustvo službenih predstavnika oba kluba i sudije ovo uveo u zapisniku utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.