Erbez odveo Slaviju u finale
Zoran Erbez

Slavija Zrinjskom održala čas iz fudbala

Erbez odveo Slaviju u finale

Nakon dva slabija prvenstvena izdanja, fudbaleri Slavije šredstavili su se u pravom svjetlu proitv Zrinjskog u revanš meču polufinala Kupa BiH. Ne samo da su ostvarili pobjedu od 2:0, koliko im je i trebalo za prolaz u finale, već su svom protivniku održali čas iz fudbala. Podatak da su gosti imali samo jedan šut u okvir gola, te da ih je golman Melher spasio od potpunog debakla dovoljno govori o igri ’’sokolova’’. Strateg ’’plavih’’ Zoran Erbez bio je prezadovoljan igrom svog tima.

"Utakmica je bila kvalitetna, postigli smo rano pogodak i normalno da nam je to bio imperativ da još jače odigramo do kraja. Konstantno smo vršili pritisak prema protivničkom golu u želji da što prije stignemo do rezultata koji nam obećava plasman u finale. U tome smo na kraju i uspjeli. Mislim da smo utakmicu odlično odradili i taktički i fizički. Moji igrači su psihološki bili dobro spremni.", ocijenio je Erbez.

On je podsjetio da je i nakon poraza u Mostaru 2:4 rekao da Slavija ima kvalitet za prolaz u finale.

"I poslije prve utakmice u Mostaru sam tvrdio da imamo kvalitet i da 4:2 za Zrinjski nije nedostižan rezultat. Iako nema sumnje da Mostarci nisu kvalitetna ekipa, kako pojedinačno, tako i kolektivno, bio sam samouvjeren da možemo naći put do finala. Podsjetiću da smo i u prvoj utakmici pokazali da nismo tim za potcjenjivanje. Na žalost, tada smo primili ’’jeftine’’ golove i rezultat je sigurno bio previsok u korist našeg rivala.", rekao je strateg Slavije.

Erbez je pohvalio svoje fudbalere, ali i navijače koji su napravili sjajnu atmosferu na tribinama.

"Iskoristio bih priliku da pohvalim svoje igrače na maksimalnom zalaganju, ali i vjerne navijače koji su u pravom smislu riječi bili naš 12 igrač. Bodrili su nas svim srcem cijelu utakmicu i za to smo im se odižili ovom pobjedom. Međutim, to nije sve jer nam je obaveza da zajedno proslavimo pobjedu u finalu. Mislim da je došlo vrijeme da Slavija konačno prigli pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH.", smatra šef Sručnog štaba Slavije Zoran Erbez.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.