Erzik: Napredak na terenu i van njega je ogroman

Potpredsjednik UEFA-e

Erzik: Napredak na terenu i van njega je ogroman

Potpredsjednik UEFA-e, Turčin Senes Erzik, obratio se prisutnim delegatima Skupštine N/FSBiH.

"Ovdje sam bio više puta, a bio sam i ovdje prije dvije godine, ali sam i prije toga dolazio u ime UEFA-e", rekao je u uvodu svog izlaganja, potpredsjednik UEFA-e Senes Erzik.

Turčin koji ima veliki uticaj u organima UEFA je itekako zadovoljan razvojem situacije i napretkom bh. kuće fudbala.

"Progres koji sam vidio na terenu i van njega je ogroman. U Brazilu sam gledao neke od vaših utakmica i vidio sam dosta napretka na licu mjesta. Vidljiv je napredak i mimo terena i svaki put mi je drago da to mogu primijetiti", istakao je Erzik, te dodao:

"Najvažnije je kada govorimo o napretku nogometa jeste samoodrživi rad saveza i to je ono u čemu je uspio vaš nogometni savez. Naravno bez podrške klubova, delegata i radnika iz svih regiona to ne bi bilo moguće".

Nakon obraćanja Senesa Erzika predsjednik Komiteta za verifikaciju kazao je kako je 58 delegata Skupštine od njih 60 prisutno na današnjoj sjednici, te da Skupština može raditi i donositi odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.