Essaga i Francois prvo evropsko iskustvo traže u Travniku

Dvojac iz Kameruna na probnom radu

Essaga i Francois prvo evropsko iskustvo traže u Travniku

S. Mlaćo

Nogometaši Travnika danas  su bez većih problema savladali FK Vitez (3:1) te se potpuno zasluženo plasirali u finale 21.Memorijalnog turnira "Galib Mujičić“ koji se odigrava u Vitezu.

Šef stručnog štaba popularnih Vezira Osman Bajrić pružio je priliku skoro svim igračima, a zanimljivo je da  od samog početka priprema Bajrić na raspolaganju ima i dvojicu fudbalera koji dolaze iz Kameruna.

Kako saznaje SportSport.ba, radi se o Jeanu Essagi, 22-godišnjaku koji igra na poziciji napadača, te njegovom sunarodnjaku Eloundou Francoisu, 25-godišnjaku koji nastupa na poziciji ofanzivnog veznog.

Essaga i Francois protiv FK Viteza zaigrali su od prve minute, ali se nisu uspjeli upisati u listu strijelaca. Prema dostupnim informacijama obojica igrača nalaze se na probi i njihova sudbina biti će poznata vrlo brzo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da je ovaj dvojac uoči početka priprema pokušao se nametnuti i stručnom štabu tuzlanske Slobode, ali na Tušnju se nisu zadržali. Evropskog iskustva za sada nemaju, a da li će im Travnik biti prva sreća u tome ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi