Euforija u Bugojnu: ŽNK Iskra želi skalp SFK 2000 Sarajevo

Derbi 3. kola Lige za prvaka

Euforija u Bugojnu: ŽNK Iskra želi skalp SFK 2000 Sarajevo

S. Mlaćo

Prava nogometna euforija ovih dana vlada u Bugojnu.

Nogometašice Iskre danas će sa početkom u 14 sati na svom Jakliću dočekati će SFK 2000 Sarajevo, novog-starog šampiona Premijer ženske lige BiH.

Sarajke su u prošlom kolu i zvanično osigurale novu titulu, te za to svakako zaslužuje sve pohvale, ako uopšte za ovaj tim mogu se davati neke nove pohvale, s obzirom da je izabranice Samire Hurem samo i znaju za trofeje i rušenje pobjedničkih rekorda iz sezone u sezonu.

SFK 2000 do sada ima 16 pobjeda iz isto toliko kola, te pomalo nevjerovatnu gol razliku  134:2. Kada zatresete njihovu mrežu možete to slaviti kao pobjedu, što zaista nije floskula niti bilo šta drugo. Ipak, rijetki i to uspiju

Ženski nogometni klub Iskra u debitantskoj sezoni u najjačem rangu bh. ženskog nogometa pruža sjajne partije. Bugojanke su trenutno drugoplasirane te imaju deset pobjeda, dva remija i četiri poraza uz 32 osvojena boda.

Vjeruju da danas mogu pružiti dobar otpor Sarajkama, a potajno se nadaju i pozitivnom rezultatu, što bi bez obzira na veoma kvalitetan igrački kadar Bugojanki ipak u ovom momentu bilo veliko iznenađenje.

Pohvale za dobre igre Bugojanki svakako osim igračica idu i trenerskom dvojcu Samiru Vrbanu i Smaji Durakoviću, te čelnom čovjeku kluba Naimu Basari.

Veliki broj navijača ŽNK Iskra Bugojno, te građana okolnih gradova najavio je dolazak na sutrašnji meč u Bugojnu, pa nema sumnje da se očekuje sjajna atmosfera. 

A to svakako zaslužuju dva trenutno najbolja ženska nogomentna tima u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi