Euforija u Živinicama pred gostovanje Metalleghea

Slaven igra prvu domaću utakmicu u Prvoj ligi

Euforija u Živinicama pred gostovanje Metalleghea

M. Šljivak

Živinički Slaven uspješno je počeo sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tim koji s klupe predvodi legendarni Midhat Memišević osvojio je veliki bod na Piroti protiv Travnika, jednom od najtežih gostovanja u prvenstvu.

Ekipa iz Živinica je u vezirskom gradu lako mogla i do punog plijena. Imali su zrelije i bolje šanse, ali na kraju su u ovom duelu mreže mirovale i svaka ekipa je osvojila po bod.

U subotu će ovaj tim odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni.  Rezultat iz Travnika probudio je navijače Slavena i u ovom gradu vlada prava euforija pred dolazak ekipe iz Jajca. 

Cilj ekipe je samo jedan. Žele pobjedu protiv prošlosezonskog premijerligaša koji je porazom od Sloge krenuo u novu sezonu. Očekuje se da na stadionu "NK Slaven" domaći tim ima izuzetnu podršku s tribina, a navijači ovog tima su najavili su upravo takav scenarij na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Motivacija igračima ne fali. Svi su svjesni da protiv iskusne ekipe Metalleghea treba strpljenja, ali su uvjereni kako će bodovi ostati u Živinicama.

Eventualna pobjeda bi sigurno dala dodatni motiv fudbalerima Slavena koji bi tako na najbolji mogući način otvorio takmičenje u prvoligaškom društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi