Euro Club Index: Barcelona najbolja, Željo ispred Sarajeva

Željo najbolje plasirani bh. klub, iza Sarajevo i Široki

Euro Club Index: Barcelona najbolja, Željo ispred Sarajeva

A. Beganović

Portal Euro Club Index objavio je listu najboljih svjetskih klubova, a od klubova koji dolaze iz Bosne i Hercegovine najbolje plasiran je Željezničar iza kojeg slijede Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski.

Na osnovu naučne analize Euro Club Index redovno obrađuje utakmice elitnih takmičenja u svim evropskim ligama, nacionalnim Kupovima, te evropskim klupskim takmičenjima, pa nakon toga objavljuje listu najuspješnijih klubova.

Tako je bilo i nakon revanš susreta 3. pretkola Ligte prvaka i Evropa lige, a na samom vrhu liste najboljih klubova nalazi se Barcelona sa 4539 bodova. 

Iza španskog prvaka plasiran je Real Madrid sa 4342 boda, Bayern je trećeplasirani sa 3952 boda, Atletico Madrid se nalazi na 4. mjestu sa 3893 boda, a Juventus je petoplasirani sa 3700 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolji bosanskohercegovački klub po analizi Euro Culb Indexa je Željezničar koji sa 1794 boda zauzima 247. mjesto, dok je Sarajevo 252. sa 1779 bodova.

Široki Brijeg se nalazi na 275. mjestu sa 1692 boda, Zrinjski je 287. sa 1655 bodova, dok je Borac iz Banja Luke 335. sa 1515 bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.