Eurogol Bajića i Tomić donijeli Želji treću pobjedu

Drina - Željezničar 1:2

Eurogol Bajića i Tomić donijeli Želji treću pobjedu

Fudbaleri Željezničara su mini turneju u Podrinju uspješno okončali sa maksimalnih šest osvojenih poena. Nakon gostujuće pobjede nad Radnikom u srijedu, danas su Plavi slavili i na gostovanju kod Drine u Zvorniku sa 2:1.

Susret na Gradskom stadionu u Zvorniku nešto bolje su otvorili domaći fudbaleri, a prvu pravu priliku igrači Drine imali su u 12. minuti utakmice kada je Kostić odlično šutirao sa 16-17 metara. 

Pet minuta kasnije prvi put na utakmici fudbaleri Željezničara su na pravi način zaprijetili Maksimoviću. Nakon odličnog ubačaja Riada Bajića iz kornera odlično je skočio i šutirao Bogdanović, ali je domaći golman sjajno intervenisao. 

U 29. minuti gledaoci na stadionu u Zvorniku mogli su svjedočiti pravoj majstoriji, eurogolu Riada Bajića. Napadač Željezničara je se odlično snašao nakon jedne slabije intervencije odbrane domaćih na ubačaj Turkovića, a mladi reprezentativac naše domovine je fenomenalnim udarcem makazicama pogodio nebranjeni dio mreže. Maksimović nije imao šanse.

Nakon vodećeg gola Željezničar je napravio još veći pritisak na odbrambenu liniju domaćina, a u 40. minuti gosti su tražili jedanaesterac, no glavni sudija meča Goran Paradžik je imao drugačije mišljenje. Četiri minute kasnije domaći golman je pokušao driblati Turkovića, ovaj je uposlio Bučana koji je iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola Drine.

Nakon jedanaest minuta igre u drugom poluvremenu, nakon ubačaja iz kornera Đerić je donio domaćima poravnanje, kojem je kumovala i loša intervencija Marijana Antolovića.

Nakon ubacivanja Bučana u 62. minuti zatresao se okvir gola Drine, a uzdrmala ga je lopta nakon udarca glavom Nede Tukovića. Samo 60 kasnije Paradžik je Uzelcu sasvim opravdano pokazao crveni karton nakon što je kao posljednji igrač odbrane srušio Turkovića. Bajić je nekoliko trenutaka kasnije sa ivice šesnaesterca izveo slobodni udarac, ali lopta je završila u korneru.

Vasić je u 73. minuti šutirao sjajno iz poluvoleja, ali lopta je otišla iznad prečke Antolovićevog gola. U finišu utakmice Drina se orijentisala na odbranu vlastitog gola, te šansu da ugrozi svoje goste vrebala iz kontranapada.

Jedanaest minuta prije kraja utakmice Varea je na centaršut Baše šutirao iz gotovo mrtvog ugla, ali je sjajnom intervencijom Maksimović loptu izbacio u korner.

Tomislav Tomić koji se u proteklih nekoliko utakmica kluba sa Grbavice loše snalazio pred protivničkim golmanima, iskupio se na pravi način kada je u 86. minuti pogodio za novo vodstvo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 88. Bajić je izašao sam pred golmana Drine, ali mu je čuvar mreže Zvorničana skinuo udarac, a nekoliko trenutaka kasnije Varea je pogodio prečku, ali je prethodno napravio prekršaj. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade novu priliku imao je Tomislav Tomić, ali lopta je nakon njegovog udarca završila je u korneru.

Plava mašina Admira Adžema je u svojoj četvrtoj gostujućoj utakmici sasvim zasluženo stigla do svoje treće ovosezonske pobjede, a u gostima je još uvijek bez poraza. Pobjeda Željezničara mogla je biti i ubjedljivija, da Maksimović danas nije bio jedan od najboljih pojedinaca Drina, ali i da su fudbaleri ekipe iz Doline Ćupova bili iole precizniji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.