Eurogol Džidića spriječio novi preokret Zrinjskog

Remi u Zenici

Eurogol Džidića spriječio novi preokret Zrinjskog

E. Škorić

U sjajnoj utakmici Čelik i Zrinjski podijelili su bodove. Vodio je domaći tim s 1:0, Zrinjski je preokrenuo na 2:1, no golčina Džidića iz slobodnjaka rastužila je goste iz Mostara, pa je meč završen rezultatom 2:2.

U 10. minuti Todorović je imao stopostotnu šansu za goste, ali je Adilović sjajno odbranio. U 18. minuti velika šansa za Selimovića, Vasilj sjajno brani.

Zatim u 20. minuti Mešanović u dobroj prilici, glavom puca pored gola Vasilja, rezervnog golmana Mostaraca. Zeničani su poveli u 25. minuti. Dedić je bio strijelac. 

Uspio je da loptu pošalje iza leđa Vasilja nakon što je ovaj prethodno odbranio udarac Selimovića. Do kraja prvog dijela prijete Arežina na jednoj, te Salčinović na drugoj strani, no ostaje 1:0.

Zrinjski u nastavku stiže do preokreta. Nagovijestila je to prečka Filipovića u 49. minuti, da bi u 50. Graovac, novi bh. reprezentativac, glavom pogodio na ubačaj iz kornera. 

Mešanović u 62. minuti loše šutira, a u 80. minuti dosuđen je poprilično diskutabilan penal za Plemiće. Arežina je pao u šesnaestercu, a penal je iskoristio Mešanović.

Činilo se da će Zrinjski ostvariti pobjedu, a onda je Džidić u 85. minuti postigao eurogol za Zeničane iz slobodnog udarca, pa je meč završen rezultatom 2:2.

Zrinjski se ovim bodom primakao na tri boda vodećoj Slobodi, dok je Čelik sedmi sa 30 bodova.

Čelik - Zrinjski 2:2 (Dedić 25, Džidić 85/ Graovac 50,  Mešanović 82 - penal)

Čelik: Adilović, Đidić, Karić, Dedić, Salčinović, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Hećo, Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Vasilj, Graovac, Tomić, Radulović, Ćorić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Arežina, Laštro, Filipović.




Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi