Eurogol Rustemovića za trijumf Drine u Zenici

Novi poraz Čelika

Eurogol Rustemovića za trijumf Drine u Zenici

E. Škorić

Nogometaši Čelika razočarali su svoje navijače još jednom. Drina je s 1:0 slavila na Bilinom Polju.

Čelik je danas u sklopu devetog kola BHT Premijer lige bio domaćin Drini, a Zvorničani su na kraju stigli do velike pobjede iako to nije niko očekivao.

Prvu kakvu-takvu priliku vidjeli smo u 11. minuti, kada je Maksimović zaustavio Đelmića. U 29. minuti Kikić je imao dobru šansu za Čelik, ali je nakon ubačaja iz kornera šutirao malo pored gola.

Čelik je imao dobru priliku u 39. minuti. Simić je centrirao, Gojković sa sedam metara glavom šutira, rezultat se ne mijenja. Maksimović je bio sjajan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani su imali u nastavku šanse preko Đelmića u 47. minuti, zatim Duvnjaka u 50. minuti, ali nisu uspjeli da savladaju Maksimovića i onda je stigla kazna u 66. minuti. 

Edin Rustemović postigao je eurogol, koji je šokirao domaće. U završnici nekoliko šansi za domaće, ali Maksimović je sačuvao mrežu. Čelik je na očajnom 13. mjestu sa sedam bodova, dok Drina ima 11 bodova i zauzima skromno deveto mjesto. Čelik je i dalje, nakon devet kola, na jednoj pobjedi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.