"Everton bi trebao dovesti Sadikua, on je dijamant"

Britanski HITC piše

"Everton bi trebao dovesti Sadikua, on je dijamant"

Mladi fudbaler Sarajeva Rijad Sadiku našao je svoje mjesto među 60 najvećih talenata svijeta koji je sastavio ugledni The Guardian.

Sadiku, koji nastupa za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, je privukao pažnju i ostalih britanskih medija, konkretno HITC-a koji se pozabavio fudbalskim sposobnostima ovog 17-godišnjaka i preporučio ga Ronaldu Koemanu, menadžeru Evertona.

Kako navodi pomenuti engleski web-site, Evertonu je potrebna 'svježa krv' u odbrani i za klub sa Goodisona bi bila prava stvar kada bi svoj tim pojačali jednim od najtalentovanijih stopera u Evropi, kako su ga nazvali.

"Sadiku igra za FK Sarajevo i svi koji su ga gledali, vidjeli su kakav je talenat. Dominantan je u duelima i odlično iznosi loptu iz svog šesnaesterca. Sadiku je nebrušeni dijamant, a Koeman je bio dobar defanzivac pa bi mu sigurno bio odličan mentor i iz njega bi izvukao najbolje. Samo je pitanje koliko će se Koeman zadržati u Evertonu, jer mu trenutno ne ide baš najbolje", piše HITC.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neki klub će u Sadikuu dobiti stopera za narednih deset godina, pa zašto to ne bi bio Everton", zaključak je novinara pomenutog sportskog magazina.

Rijad Sadiku je nedavno priključen treninzima prvog tima Sarajeva, ali još uvijek čeka na debi u seniorskoj konkurenciji u Premijer ligi BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije