Fajić donio Krupi tri boda u Gabeli

Trijumf Krupe

Fajić donio Krupi tri boda u Gabeli

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe pobijedili su kao gosti GOŠK u Gabeli s 1:0 u susretu 6. kola Premijer lige BiH.

U prvih 45 minuta meča u Gabeli nije se desilo previše toga. Vrijedi samo izdvojiti dva pokušaja Ankovića prema golu Kutića, ali je oba puta napadač domaćih bio neprecizan.

S druge strane Krupa je imala polušansu preko Milanovića, koji je šutirao preloše da bi se nešto ozbiljno napravilo i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Međutim, nastavak donosi nešto aktivniju igru na obje strane. Na početku drugog dijela gosti prijete preko Marjanovića i Milutinovića, no neprecizno.

Odličnu šansu je u 60. minuti imao GOŠK. Zolj je šutirao sa 30 metara, a golman Krupe Kutić sjajno vadi loptu ispod prečke.

U 70. minuti gosti su došli do vodstva. Lijepu akciju je završio Nusmir Fajić za prednost od 0:1.

GOŠK je potom krenuo po izjednačenje, a u 73. minuti su imali veliku šansu. Đajić je uzdrmao prečku protivničkog gola, ali daleko od toga i da su se gosti povukli.

GOŠK je doduše do kraja bio bolji tim. Međutim, usprkos nekoliko pokušaja nisu uspjeli doći do jednog boda, pa gosti kući idu s velika tri boda.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

GOŠK - Krupa 0:1 (Fajić 70')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Odak, Anković, Mišić, Đajić, Zolj, Ramić, Deak, Kobiljar.

Krupa: Kutić, Makitan, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi