Fajić otvorio dušu: I ja sam bio žrtva Zahoviča

Bh. napadač želio ostati, ali...

Fajić otvorio dušu: I ja sam bio žrtva Zahoviča

Nusmir Fajić, bh. napadač koji je u prošlosti nastupao za Maribor, otvorio je dušu nakon što je slovenački klub ponovo potresao veliki skandal. 

Navijači Maribora su opravdano nezadovoljni igrama koju pokazuju njihovi miljenici i osvajanje titule je ove sezone dovedeno u pitanje, a nakon što je prvotimac Agim Ibraimi zatražio od Zlatka Zahovića da zaštiti fudbalere došlo je do burne reakcije i vrijeđanja na religijskoj osnovi.

Kako navode slovenački mediji, sportski direktor kluba Zlatko Zahovič je Agimu Ibraimiju govorio da je go*no i da je njegova vjera smrt, a jedan od onih koji je stao u odbranu reprezentativca Makedonije je naš Nusmir Fajić. 

"Zahoviču sam bio dužan mnogo toga i još uvijek sam. Međutim, siguran sam da mu to nije dalo za pravo da napravi to što mi je napravio zbog čega sam kasnije i napustio Maribor. Na početku sam prećutao mnogo toga i potajno sam htio ostati", kazao je Nusmir Fajić i potom nastavio: 

"Imao sam i svojih grijeha u Mariboru, ne bježim od toga. Ali, progutati sam morao mnogo više nego što sam zaslužio svojim greškama", kazao je Fajić dodavši da je od strane Zahoviča dobijao psovke, prijetnje...

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Fajić je nakon epizode u Mariboru otišao u Dinamo iz Minska, a danas je član kineskog Xinjiang Tianshan Leoparda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi