Faruk Kulović trenerski angažman pronašao u Sudanu

Bivši trener Olimpika ponovo u Sudanu

Faruk Kulović trenerski angažman pronašao u Sudanu

S. Mlaćo

Bh. stručnjak Faruk Kulović pronašao je novi trenerski angažman.

Kulović je bio slobodan nakon razlaza sa Olimpikom, a karijeru će nastaviti u dalekom Sudanu, tačnije timu koji nosi naziv Ahli Shendi.

Shendi se takmiči u elitnom rangu nogometa u Sudanu, a trenutno zauzima četvrtu poziciju. Sa Kulovićem čelnici tima žele napraviti iskorak i doći na sami vrh tabele.

Kulović je trener sa UEFA Pro licencom, a ovo mu neće biti prvi angažman u Sudanu. Naime, u sezoni 2014/15 vodio je u toj zemlji tim Al Ahli Khartoum, a dio svoje trenerske karijere proveo je i u nekoliko renomiranih ekipa iz Azije i Afrike.

Sa SC Kuwait je tri puta postao državni prvak, osvajač je kuvajtskog Princ Kup-a, a dva puta je igrao grupnu fazu azijske Lige prvaka i jednom četvrtfinale arapske Lige prvaka. Sa FC Suwaig iz Omana igrao je Afrički Kup Federacija.

U BiH Kulović je vodio Bosnu, Goražde, GOŠK, Olimpik. Na klupu Olimpika došao je početkom 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi