Fejzić: Smajić je zaslužan što "skidam" penale
FOTO: Stojan Lasić

Golman Metalleghea za SportSport.ba

Fejzić: Smajić je zaslužan što "skidam" penale

Piše: S. Mlaćo
Iznenađujućom pobjedom nad Zrinjskim (2:0), nogometaši Metalleghea napravili su veliki korak ka opstanku u Premijer ligi naše zemlje.

Jajčani su iznenadili Plemiće, te upisali tri važna boda, a jedan od junaka pobjede bio je sjajni golman Nevres Fejzić koji je u ovom susretu odbranio penal iskusnom Saši Kajkutu.

"U subotu je najviše presudila u našu korist presudila ta borbenost. Svaki igrač je dao svoj maksimum jer smo svi svjesni u kakvoj smo situacij. Mislim da smo ovom pobjedom stvorili dobru priliku da ostanemo u društvu najboljih. Ipak, ima još da se igra tako da moramo još dosta raditi", ističe Fejzić za SportSport.ba.

U subotnjem meču odbranio je penal Saši Kajkutu, a prije toga prvom strijelcu lige napadaču Željezničara Ivanu Lendriću. Sa pravom već odavno nosi epitet jednog od najboljih golmana u našoj zemlji.

"Penali su lutrija, nekad dobiješ nekad izgubiš. Ja sam imao tu sreću da odbranim dva penala, a moram reći da moj saigrač Sulejman Smajić ima dosta zasluga za odbranjene penale. On šuta po deset, a postigne jedan ili dva", uz osmijeh završava Fejzić. 


Premijer liga BiH