Felić: Vjerujemo u pobjedu nad Iskrom

Pomoćni trener i sportski direktor Borca iz Izačića

Felić: Vjerujemo u pobjedu nad Iskrom

S. Mlaćo

Nogometaši Borca iz Izačića nakon 12.odigranih kola u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad na drugom su mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećom Iskrom iz Bugojna, a upravo će u subotu u Izačiću ova dva tima odmjeriti snage. 

Očekuje se veoma dobra utakmica, a poražena momčad iz ovog susreta vjerovatno će biti i otpisana u borbi za prvo mjesto, jer  svoju šansu iz prikrajka vreba i cazinska Krajina koja je na trećem mjestu, ali ima isto bodova kao i Borac.

"Mi sa ekipom i dalje radimo po već ranije ucrtanom planu i programu i moram vam priznati  da je naša ekipa u ovom trenutku i pred derbi u očekivanoj formi. Što se tiče tog prvog mjesta, još je puno kola do kraja i puno bodova u igri, a sportski je nadati se i vjerovati u sebe", ističe za naš portal Edin Felić, pomoćni trener i sportski direktor Borca iz Izačića.

Felić se u razgovoru za naš portal dotakao i narednog susreta sa Iskrom, te smo ga upitali kako komentariše to da je njegova momčad skoro pa svaku utakmicu dobije veliki broj žutih kartona, a nerijetko i crvenih.

"Sigurni  smo da će duel protiv Iskre uistinu opravdati epitet derbija i vjerujemo u našu pobjedu. Atmosfera će sigurno biti navijačka, ali pozitivna i u duhu nogometne igre. Suđenje  pokušavamo ne komentarisati, jer na kvalitet istog uistinu  ne možemo uticati. Ekipa Borca je u prvom dijelu takmičenja, odnosno dok nismo “zaprijetili“ vrhu tabele bila ekipa sa najmanjim brojem žutih i niti  sa jednim crvenim kartonom", dodao je Felić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Duel između Borca i Iskre igra se u subotu sa početkom u 16:30 sati. Glavni sudija ovog susreta je Roman Balić, dok su njegovi pomoćnici Edin Zjakić i Zlatan Budimlić, obojica iz Bihaća. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi