FIFA Borcu vratila tri oduzeta boda

SportSport.ba saznaje

FIFA Borcu vratila tri oduzeta boda

Zbog neisplaćenih obaveza svom bivšem fudbaleru Perici Stančeskom Takmičarska komisija N/FSBiH je prema odluci FIFA-e banjalučkom Borcu 15. oktobra 2014. godine oduzela tri boda, a nakon što su se Banjalučani žalili Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji, FIFA je poništila odluku svoje Disciplinske komisije, pa će bodovi biti vraćeni klubu sa Gradskog stadiona, saznaje SportSport.ba.

Naime, na jučerašnjem zasjedanju Apelacione komisije FIFA je poništila odluku koju je donijela Disciplinska komisija iste organizacije, te obavijestila klub iz Banja Luke da je odluka o oduzimanju tri boda poništena, te da će osvojeni bodovi biti vraćeni Banjalučanima.

Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor kluba iz Platonove Robert Zrilić.

"Sinoć smo dobili obavještenje da je poništena prvobitna odluka od oduzimanju tri boda, a FIFA je o ovoj odluci obavijestila i nadležne u N/FSBiH. Tako da će nam u srijedu na zasjedanju Takmičarske komisije N/FSBiH i zvanično biti vraćena tri boda koja su nam oduzeta po odluci FIFA-e", rekao je Robert Zrilić u svojoj izjavi za SportSport.ba.

Prema ovoj odluci bez obzira na rezultat u posljednjem kolu Banjalučani će po okončanju jesenjeg dijela takmičenja u BH Telecom Premijer ligi na svom kontu imati najmanje 24 boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.