FIFA lista: BiH najbolje plasirana selekcija iz regiona
Foto: EPA

Zmajevi ponovo u TOP 20

FIFA lista: BiH najbolje plasirana selekcija iz regiona

Prema novoj FIFA-inoj rang listi za mjesec april, reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 20. mjesto i najbolje je rangirana selekcija sa prostora bivše Jugoslavije.

Nakon pobjeda nad Luksemburgom (2:0) i Švicarskom (2:0), Bosna i Hercegovina je napredovala jednu poziciju i ponovo se nalazi među 20 najboljih reprezentacija na svijetu.

Interesantno, BiH se nalazi ispred nekoliko evropskih velesila i vrlo respektabilnih reprezentacija kao što su Francuska (21.), Hrvatska (23.), Poljska (27.)...

Od zemalja iz bivše Jugoslavije, Srbija je tek na 55. mjestu, Slovenija je 61., Crna Gora 94. a Makedonija 141. reprezentacija svijeta.

Promjena je bilo i u samom vrhu liste. Argentina i Belgija su zamijenile pozicije, pa su Gaučosi sada najbolja reprezentacija na svijetu, a zatim slijede Čile, Kolumbija, Njemačka, Španija, Brazil, Portugal, Urugvaj i Engleska, koja zatvara TOP 10.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kompletnu FIFA-inu rang listu možete pogledati OVDJE.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi