FIFA lista: Napredak BiH i mjesto ispred velikih selekcija

BiH na 23. mjestu

FIFA lista: Napredak BiH i mjesto ispred velikih selekcija

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 23. mjesto na listi najboljih svjetskih selekcija.

Naša reprezentacija je u odnosu na prošlomjesečnu listu napredovala šest mjesta, a po prvi put u povijesti bh. tim se na listi našao ispred velike Holandije.

Iza nas su još neke velike reprezentacije, a što se tiče plasmana selekcija koje su s nama u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo Belgija je najbolje plasirana i to na drugo mjesto iza vodeće Argentine.

Grčka se nalazi na 48. mjestu, Kipar zauzima 87. poziciju, Estonija 130. i po prvi put je svoje mjesto na listi našao Gibraltar, koji dijeli posljednje 205. mjesto sa nekoliko reprezentacija.

Od selekcija iz regiona najbolje je plasirana Hrvatska (14.), a Srbija je na 50. poziciji.

Španci, Englezi i Italijani se nalaze izvan 10 najboljih selekcija. Furija je na 11. mjestu, a Engleska i Italija odmah iza njih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vels je na ponovo među najboljim selekcijama svijeta i trenutno je na 10. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi