FIFA potvrdila: Benko može igrati za FK Sarajevo!

Stigla dozvola za registrovanje

FIFA potvrdila: Benko može igrati za FK Sarajevo!

M. Šljivak

Fudbalski klub Sarajevo će u drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ući jači za hrvatskog napadača Leona Benka.

Iskusni 31-godišnji napadač je u Sarajevo stigao još u septembru prošle godine, ali zbog spora sa bivšim klubom, kineskim Aerbinom, nije imao pravo nastupa za bordo tim.

Ipak, danas je u prostorije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine stigao dopis od Svjetske fudbalske federacije (FIFA), da Benko može bez ikakvih problema biti registrovan kao igrač FK Sarajevo.

Potvrdio nam je to i Komesar za takmičenje u FS BiH Elmir Pilav.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da, jutros je u Savez stigla odluka iz FIFA-e. Leon Benko može biti registrovan kao igrač FK Sarajevo", rekao je Pilav.

Bordo ekipa će tako u nastavak sezone u Premijer ligi ući jača za sjajnog napadača i nekada najboljeg strijelca HNL-a.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.