FIFA reagovala na transparent grčkih navijača

Uskoro počinju istragu

FIFA reagovala na transparent grčkih navijača

E. Čaušević
Teme:

Bh. reprezentacija osvojila je jedan bod na gostovanju u Atini odigravši 1:1 protiv selekcije Grčke.

Ipak, nakon završetka u centru pažnje bili su domaći navijači koji su naišli na osude svjetske javnosti. Naime, u toku meča na Kariskakisu na trbinama se pojavio sramotan transparent "Nož, žica, Srebrenica". Grci su poručili nakon meča da je ovo potez pojedinaca, te da to ne predstavlja njihov narod.

U Grčkoj su svjesni da će dobiti žestoku kaznu od FIFA-e zbog ovog sramnog čina, a nadaju se da to neće biti igranje pred praznim tribinama. Nakon svega danas se oglasila i FIFA povodom incidenta grčkih navijača.

"U toku smo ispitivanja situacije šta se tačno desilo. Naši zvaničnici će nam dati detaljan izvještaj nakon čega ćemo započeti istragu. Više informacija bit će poznato za nekoliko dana", poručili su iz FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi