Filipović ponovo junak Plemića

Zrinjski stigao do nove pobjede

Filipović ponovo junak Plemića

M. Šljivak

Zrinjski je u 9. kolu Premijer lige u Mostaru dočekao Mladost Doboj Kakanj, a na kraju su Plemići zabilježili pobjedu rezultatom 2:0.

Gotovo da se ništa vrijedno spomena nije dešavalo u prvom poluvremenu meča Pod Bijelim brijegom.

Oba tima su na terenu izgledala dosta tromo, da bi u 40. minuti domaći dobili penal. Bilbija je oboren u kaznenom prostoru, uslijedili su veliki protesti gostiju, a isključen je trener Edis Mulalić. Odgovornost za penal je preuzeo Miloš Filipović, te pogađa mrežu Velića za prednost na poluvremenu od 1:0.

U nastavak su gosti iz Doboj Kaknja ušli bez povrijeđenog golmana Velića, a utakmica je za razliku od prvog poluvremena bila mnogo bolja.

Domaći su prijetili preko Handžića i Bilbije, ali nisu bili precizni. Gosti su također prijetili preko Dilavera, no i on je neprecizan.

U 65. minuti riješeno je pitanje pobjednika. Rezervni golman gostiju Bukvić je bez potrebe krenuo prema loptu, mnogo brži je bio Filipović koji ga je lobovao za prednost od 2:0.

Do kraja meča još nekoliko pokušaja na obje strane. Međutim, promjene rezultata nije bilo, te se Zrinjski vratio na pobjednički put nakon iznenađujućeg ispadanja iz Kupa BiH.

Plemići su i dalje vodeći tim bh. prvenstva i osvojili su 24 boda od mogućih 27.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Zrinjski - Mladost 2:0 (Filipović 44', 65')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Pirić, Jović, Laštro, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

MLADOST: Musić, Benović, Metalsi, Aganspahić, Arežina, Lazić, Čomor, Vazda, Dilaver, Mišić, Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi