Filippo Inzaghi ozbiljno računa na Andreja Modića
Prvi s lijeve strane: Andrej Modić

Mladi reprezentativac BiH priključen prvoj ekipi Milana

Filippo Inzaghi ozbiljno računa na Andreja Modića

D. Kurbegović

Nogometaši talijanskog velikana AC Milana u srijedu su krenuli s pripremama za novu sezonu u kojoj imaju ambicije vrati ti se u sami vrh Serie A, gdje su prošle sezone rezultatski potpuno podbacili.

Novi trener i legenda kluba Filippo Inzaghi okupio je igrače i nametnuo žestok ritam rada, popularni "Pippo" se dokazao kao trener u omladinskim kategorijama, a vidjet ćemo kako će to sve funkcionisati u seniorskoj ekipi.

Naš portal prvi je pisao o Andreju i Mihaelu Modiću, braći koja već dvije sezone nose dres slavnog kluba iz Milana.  Mlađi od braće Modić, 16-godišnji Mihael nastupa za U-17 selekciju Milana, te je kadetski reprezentativac Srbije, s druge strane njegov stariji brat Andrej je 18-godišnji defanzivni veznjak, koji nastupa za juniorsku, te u-21 selekciju popularnih Rossonera.

Andrej Modić je kapiten juniorske reprezentacije BiH, a debitovao je nedavno i za mladu selekciju naše zemlje, Ovaj mladić prošle je sezone trenirao s prvom ekipom Milana, a debitovao je kod Clarensa Sedorfa prošle sezone u prijateljskoj utakmici protiv ekipie Chiassa, kada je na terenu bio rame uz rame sa Kakom, De Jongom i Pazzinijem. Modić je sjedio i na klupi u Ligi prvaka, kada je Milan kod kuće igrao protiv škotskog Celtica.

Inzaghi je trenirao našeg internacionalca u omladinskim kategorijama posljednje dvije sezone, te je na njegovo insistiranje Andrej zajedno sa još nekoliko perspektivnih omladinaca priključen prvoj ekipi.

Budući da po godištu još može nastupati za mlađe kategorije, Modić će vjerovatno igrati zajedno sa svojim vršnjacima, dok se očekuje i njegov zvanični debi u Seriji A naredne sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.