Finale prije finala na Grbavici, Široki Brijeg u Bijeljini

Polufinale Kupa BiH

Finale prije finala na Grbavici, Široki Brijeg u Bijeljini

Danas se u Sarajevu i Bijeljini igraju prve polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine. 

Fudbaleri Željezničara predvođeni trenerom Edisom Mulalićem na stadionu Grbavica će ugostiti Slobodu. Najtrofejniji bh. klub će nastojati da sa prednošću otputuje na uzvrat u Tuzlu i tako nastavi svoju pobjedničku seriju, a da to neće biti nimalo jednostavan zadatak svjestan je i trener Edis Mulalić. 

"Mi imamo  ista očekivanja kao i Sloboda. Neće biti ista utakmica kao ona prvenstvena u Tuzli, jer velika je razlika između prvenstvene i Kup utakmice. Pazi se na rezultat, na svaku grešku, pošto su dvije utakmice", kazao je Edis Mulalić uoči utakmice za SportSport.ba i potom dodao:

"Nadam se da ćemo nastaviti pozitivnu seriju, ali u fudbalu ništa ne možete predvidjeti. Idemo utakmicu po utakmicu, a ostajemo čvrsto na zemlji. Cilj je da sa što boljim rezultatom otputujemo u Tuzlu", zaključio je Mulalić.

Tuzlaci se za finale prije finala spremaju u Vogošći i svjesni su da moraju ostaviti posljednji atom snage na terenu ukoliko danas žele ostvariti pozitivan rezultat protiv Željezničara. Uoči utakmice svoje mišljenje je iznio i Musemić.

"I mi i Željezničar želimo finale, ali neko mora ispasti. Željezničar je u dobroj formi, dobro igra, postiže dobre rezultate i očekujem pun stadion na Grbavici, kao i sjajnu atmosferu. Mene žrijeb ove godine nije mazio. Igrali smo sa Sarajevom, Čelikom, sada Željo... Koga god da smo dobili, ne bi bilo ništa lakše. Svaka ekipa je jaka čim je u polufinalu", kaže trener Slobode. 

Radniku ovaj put na noge dolazi Široki Brijeg. Tim sa Pecare je blagi favorit u ovom drugom polufinalnom susretu, no unatoč tome iz Bijeljine poručuju da su maksimalno spremni i da će učiniti sve kako bi ostvarili historijski uspjeh. 

Na kraju vrijedi istaknuti da u duelu između Željezničara i Slobode pravdu dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora, dok će glavni sudac na meču u Bijeljini biti Elvis Mujić iz Banovića.

Parovi i satnica:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnik - Široki Brijeg 16:30 sati
Željezničar - Sloboda 18:00 sati

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi