FK Borac: Ugostiti BiH je pozitivna stvar za Banjaluku

Direktor kluba Stojan Malbašić

FK Borac: Ugostiti BiH je pozitivna stvar za Banjaluku

U N/FSBiH nedavno je upućena inicijativa FK Borac da jedna od selekcija reprezentacije BiH konačno odigra utakmicu u Banjaluci.

Ovaj potez čelnika Borca je svakako oduševio bh. javnost, obzirom da je u prošlosti djelovalo gotovo nezamislivo da BiH igra u Banjaluci, a o samoj ovoj inicijativi za SportSport.ba je govorio direktor kluba Stojan Malbašić. 

"Borac kao klub želi imati što više sportskih prijatelja, a i sama Banjaluka je grad koji u BiH ima veoma značajnu ulogu. Mi ne vidimo prepreke u tome da budemo domaćini jednoj od selekcija reprezentacije BiH, da budemo centar dešavanja, a vjerujem da naš Gradski stadion ispunjava određene uslove za to. Zato smo kao klub izašli u javnost sa pozivom N/FSBiH, jer bi uostalom od toga Borac i Banjaluka imali koristi, a i radilo bi se i na zajedništvu", kazao nam je Malbašić.

Iz krovne kuće bh. nogometa su pozitivno reagovali na poziv iz FK Borac.

"Ja mislim da su u N/FSBiH oduševljeni našom inicijativom. Reakcije su bile dobre, a to potvrđuje i činjenica da su najavili svoj dolazak u Banjaluku kako bi pogledali u kakvom stanju je stadion, teren i da se procijeni šta trebamo još uraditi. Mislim da bismo mi već na proljeće mogli biti domaćini jednoj od omladinskih selekcija", istakao je Malbašić. 

Svjestan je Malbašić da bi u Banjaluci moglo biti i negativnih reakcija. 

"Još se ništa nije desilo i rano je govoriti o nekim detaljima. Uvijek će biti onih koji su protiv toga, ali vjerujem da će više biti onih koji podržavaju to. To je pozitivna stvar za fudbal, naš grad i za očekivati će da će se prepoznati to. Pa, vjerovatno se neki protive i kada BiH igra u Zenici, a ne u Sarajevu."

Kada je u pitanju Borac, klub je na dobrom putu da se vrati u elitni rang.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Prvi dio sezone smo završili kao lideri i možemo biti zadovoljni. Dolaskom Jandrića i Trivunovića uspjeli prvi dio prvenstva privesti kraju onako kako smo priželjkivali. Bilo je problema u početku, start nije bio dobar, ali stvari sada idu dobro i na  zimu ćemo ćemo napraviti određene korekcije. Cilj nam je spremiti ozbiljan tim za Premijer ligu, jer uostalom klub kao Borac to i zaslužuje. U ovom trenutku naš jedini konkurent je Rudar Prijedor koji ima kvalitetnu i mladu ekipu, međutim mislim da su naše ambicije veće", riječi su direktora banjalučkog kluba Stojana Malbašića. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti