FK Krajina dobio novog trenera

FK Krajina dobio novog trenera

E. Škorić

Na početku tekuće sezone Prve lige Federacije u redovima cazinske Krajine došlo je do smjene trenera kada je Muhamed Berberović podnio neopozivu ostavku na mjestu šefa struke.

Naslijedio ga je Nurudin Nožić koji je u prvoj polusezoni i unatoč brojnim financijskim problemima uspio sačuvati većinu kadra i koliko-toliko udaljiti Krajinu od zone ispadanja. 

 

Međutim, nakon pola godine Nožić je dao ostavku, zbog čega je Upravni odbor kao njegovog nasljednika imenovao nekadašnjeg trenera Krajine - Arifa Ružnića, koji je 2008. godine osvojio Drugu ligu (regija zapad) ispred ekipe Viteza i tako uveo Krajinu u društvo prvoligaša. 

 

Ružnić je odmah startao sa pripremama i trenutno u kadru ima tek nekoliko igrača iz prve polusezone, zbog čega se na pripremama pojavio velik broj igrača koji su jesenji dio sezone nosili dresove drugih općinskih klubova, uglavnom niželigaša. 

 

Aerobni treninzi se trenutno obavljaju u sportskoj dvorani u Cazinu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Uskoro će biti zakazana konačna prozivka igrača, do koje će trener moći tačno utvrditi koji igrači zadovoljavaju kriterije i koji su igrači sposobni pomoći Krajini da ostvare konačan cilj, koji je prema Ružniću u ovom trenutku opstanak u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti