FK Krupa - Jedna od najljepših bh. fudbalskih priča

Iza Krupe najbolja godina

FK Krupa - Jedna od najljepših bh. fudbalskih priča

A. Beganović

Fudbaleri Krupe prvi dio sezone okončali su na 2. mjestu Prve lige Republike Srpske. U 16 odigranih kola fudbaleri Krupe su osvojili 32 boda, tri manje od prvoplasirane Mladosti.

I dok Borac iz Banja Luke proživljava možda i najgore dane u svojoj bogatoj historiji, jedan drugi klub čiji stadion se nalazi na nekih 20-ak kilometara od Banja Luke, iz sezone u sezonu bilježi sve bolje rezultate.

FK Krupa, jedna od najljepših bosanskohercegovačkih fudbalskih priča, sa dosta uspjeha je okončala prvi dio sezone u Republici Srpskoj. FK Krupa nalazi se na 2. mjestu prvoligaške tabele, a u ovoj sezoni promovisao je i nekoliko mladih igrača na šta su čelnici ovog kluba posebno ponosni.

"Iza nas je sjajna godina. Mnogo toga smo uradili po pitanju infrastrukture, a i rezultati su sve bolji. U posljednjih pet prvenstvenih susreta nismo poraženi, između ostalog smo uzeli bod na gostovanju kod lidera, Mladost iz Velike Obarske, pa s mnogo optimizma očekujemo nastavak prvenstva. Osim dobrih rezultata ponosni smo i na promociju velikog broja mladih igrača. Mislim da u Bosni i Hercegovini nema mlađe ekipe, a nekada u zapisniku imamo više od deset igrača ispod 21 godine", za SportSport.ba je izjavio Dragomir Ilić, čovjek koji je najzaslužniji za procvat ovogb kluba.

"Naš osnovni cilj prije početka sezone je bio ostanak u prvoligaškom društvu. Na dobrom smo putu, odnosno ubrzo ćemo i teoretski osigurati ostanak, a onda ćemo se okrenuti nekim drugim ciljevima. Od ove sezone u Prvoj ligi se igra Liga za prvaka i Liga za ostanak, a mi smo blizu toga da i teoretski osiguramo nastup u Ligi za prvaka. Kada to učinimo moći ćemo reći da smo ostvarili zacrtano", dodao je Ilić.

Krupa se u posljednjih godinu dana sve više dovodi u vezu sa Borcem, odnosno svakodnevno se špekuliše o fuziji ova dva kluba, no da se ipak samo radi o špekulacijama potvrđuje i Ilić.

"Ne znam ni sam zbog čega se dovodimo u takvu vezu s Borcem. Imamo svoj put, idemo tim putem i ne obaziremo se na takve priče. Klub je uređen, nemamo dugovanja i u svakom momentu se zna ko šta radi", ističe prvi čovjek Krupe.

Nakon 16 kola Krupa se nalazi na 2. mjestu sa samo tri boda manje od Mladosti, pa će se sasvim sigurno do kraja boriti za 1. mjesto, odnosno ulazak u Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Ne znam šta da vam kažem po pitanju Premijer lige. Vjerujte da mi u klubu mislimo da još uvijek nije vrijeme za elitni rang takmičenja. Ne treba žuriti, treba se razvijati postepeno i pametno, a kada dođe vrijeme za takmičenje u Premijer ligi, treba učiniti sve da se tu i plasiramo. Dakle, mislim da još uvijek Krupa nije spremna za Premijer ligu, ali ovo ne znači da se nećemo boriti za prvo mjesto. Želimo na kraju prvi proći kroz cilj i najvjerovatnije ćemo ekipu pojačati sa par igrača. Naravno, afirmacija mladih neće prestati bez obzira na naše ambicije", zaključio je predsjednik drugoplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.