FK Olimpic: Žalit ćemo se, idemo do kraja

Razočarani odlukom Takmičarske komisije

FK Olimpic: Žalit ćemo se, idemo do kraja

A. Beganović

Odlukom Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Olimpica registoran je postignutim rezultatom 2:2.

Mnogo prašine diglo se nakon susreta Radnika i Olimpica, pošto se sarajevski premijerligaš žalio na nastup Jovana Vučinića, koji je kolo ranije u Zenici dobio dva žuta kartona (crveni karton), pa je od strane Disciplinske komisije suspendovan na jedan susret.

"Jovan Vučinić (COMET br.3704913) igrač, FK Radnik Bijeljina, zbog prekršaja iz člana 43. DP NS/FS BiH, počinjenog na utakmici 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH između NK Čelik Zenica – FK Radnik Bijeljina (2:1), koja je odigrana 08.11.2014 godine u Zenici, kažnjava se zabranom igranja 1 (jedne) prvenstvene ili Kup utakmice počev od 09.11.2014. godine", stoji u odluci Disciplinske komisije, koja je objavljena na službenim stranicama Saveza.

Vučinić je suspenziju odradio u susretu Kupa Republike Srpske, koji je prema tumačenju Takmičarske komisije sastavni dio Kupa Bosne i Hercegovine, pa je imao pravo nastupa u duelu s Olimpicom.

"Nećemo se žaliti ukoliko nam iz Fudbalskog saveza Boisne i Hercegovine pokažu pravno valjanu odluku u kojoj stoji da je Kup RS sastavni dio Kupa Bosne i Hercegovine, no kako takve odluke nema onda ćemo se žaliti. U Disciplinskom pravilniku jasno i glasno stoji da se pod Kup susretima prilikom izricanja suspenzija podrazumijevaju samo Kup susreti Bosne i Hercegovine i Omladinskog kupa BiH", istakao je za SportSport.ba Edin Prljača, sportski direktor Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.