FK Sarajevo kaznio Radovca, opomene Uščupliću i igračima

Usvojene dodatne aktivnosti za unaprijeđenje rada

FK Sarajevo kaznio Radovca, opomene Uščupliću i igračima

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo, u skladu sa disciplinskim klupskim pravilnikom, odlučilo je novčano kazniti i suspendovati do daljnjeg prvotimca Samira Radovca. 

Kako stoji u saopštenju tima sa Koševa, Radovac nije jedini igrač koji se našao na udaru kritika vodstva kluba. Opomene zbog povreda disciplinskog pravilnika, kao i nedovoljnog zalaganja dobili su Mehmed Alispahić, Krste Velkoski i Haris Duljević,  od kojih se zahtjeva više zalaganja i bolji odnos prema dresu kojeg nose, kako bi dali maksimalan doprinos u ostvarivanju klupskih ciljeva.

Također, zbog neprimjerenog istupanja u javnost nakon utakmice između Čelika i Sarajeva u proteklom kolu, opomenut je i trener prvog tima Dženan Uščuplić, čiji fokus rada treba biti baziran isključivo na bolje igre prvog tima Kluba, te poboljšanje bodovnog učinka i plasmana na ligaškoj tabeli.

Kako bi se uspostavili jasni principi odgovornosti, Predsjedništvo FK Sarajevo, povodom zadnjih dešavanja u Titovoj 38/b, uputilo je Upravnom odboru molbu za hitno usvajanje predloženih poboljšanih i detaljnih pravilnika o javnom medijskom istupanju, uključujući i komunikacijske kanale na društvenim mrežama, te svih drugih oblika mogućeg javnog istupanja. Iskazana je i potreba hitnog usvajanja izmjena Pravilnika o nagradama i kaznama, u odredbama koje se odnose na profesionalnost, sportski život i održavanje sportske kondicije potrebne za takmičarske utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zajedno sa ostalim donesenim zaključcima na održanom sastanku Predsjedništva kluba, sve navedene mjere i aktivnosti imaju cilj unaprijediti sve klupske odjele, kako bi se stvorili dodatni preduslovi za dostojno očuvanje ugleda i tradicije FK Sarajevo, te kako bi Klub u narednom periodu ostvario željene sportske rezultate.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije