FK Sarajevo, MUP KS i MKS KS potpisali sporazum

Vansudska nagodba

FK Sarajevo, MUP KS i MKS KS potpisali sporazum

O. Lekić

Fudbalski klub Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo zvanično su potpisali ugovor o vansudskoj nagodbi, kojim se reguliše otplata duga FK Sarajevo prema MUP-u Kantona Sarajevo na ime obezbjeđenja utakmica FK Sarajevo, koji je nastao u proteklih nekoliko godina, piše službena strannica aktuelnog bh. prvaka.

"Treba istaći da je obaveza plaćanja prema policiji praksa koja je bila prisutna samo u Kantonu Sarajevo, te su na taj način sportski kolektivi, uključujući i FK Sarajevo, bili u diskriminirajućem i neravnopravnom položaju sa klubovima iz drugih kantona i gradova države Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, 23. aprila 2015. godine, uspostavljen je dogovor o otplati nastalih obaveza iz prethodnih godina prema MUP-u Kantona Sarajevo, u skladu sa zaključcima sa sastanaka održanih početkom prošle godine. Prema usvojenom modelu plaćanja, dugovanja će u trogodišnjem periodu izmiriti Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo iz postojećeg budžeta.

Tim potezom, pomenuta ministarstva znatno su olakšala funkcionisanje klubova, takmičara elitnih rangova bosanskohercegovačkog sporta, obzirom da su troškovi organizacije domaćih utakmica premašivali platežnu moć klubova.

Fudbalski klub Sarajevo ističe svoje zadovoljstvo ozvaničenjem ugovora, te se zahvaljuje premijeru Kantona Sarajevo, Elmedinu Konakoviću, Ministru kulture i sporta, Mirvadu Kuriću, kao i njegovom prethodniku Sameru Rešidatu, te Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, odnosno Ministru Ismiru Juski i njegovom prethodniku Predragu Kurtešu. Također se zahvaljujemo i vladi Kantona Sarajevo, kao i Skupštini Kantona Sarajevo i svim poslanicima koji su podržali ovaj sporazum i rješenje ovog problema.

Vjerujemo da će Vlada Kantona Sarajevo i u budućnosti podržavati sportske klubove iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, te da ćemo zajedničkim snagama kontinuirano unaprijeđivati rad sportskih klubova u Sarajevu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sporazum su dana 29.1.2016. godine potpisali Ministar Mirvad Kurić, Ministar Ismir Jusko, te ispred FK Sarajevo generalni Direktor Dino Selimović", navodi se na službenim stranicama FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi