Pomoć za Maglaj,Olovo i ostale gradove

"FK Sarajevo organizovao je akciju prikupljanja pomoći"

Prisutnim novinarima danas se obratio i direktor FK Sarajevo Dino Selimović koji je govorio više o novonastaloj situaciji u državi, te o akciji prikupljanja sredstava za unesrećene građane koju je pokrenuo FK Sarajevo.

„Naše misli su sa unesrećenim građanima Bosne i Hercegovine. Od srca im želimo da što prije riješe sve svoje probleme koje imaju trenutno, a koje su uzrokovane ovim poplavama i svim posljedicama neprestanog padanja kiše u posljednjih nekoliko dana,“ izjavio je direktor FK Sarajevo, Dino Selimović i dodao:

„Kada je u pitanju FK Sarajevo mi smo danas organizovali akciju prikupljanja pomoći za unesrećene ljude, primarno za područja Općine Maglaj i Olovo obzirom da u tim gradovima imamo veliki broj navijača. Jučer, sinoć i jutros smo pozvali sve svoje navijače, članove kluba, igrače, trenera i ostale građane Sarajeva da nam se pridruže. Danas do 19 sati moguće je dostaviti pakete sa hranom, odjećom, obućom i svim što je ljudima neophodno. Brzo smo reagovali jer je situacija alarmantna.“

Selimović je dodao također da su u FK Sarajevo imali želju zbog novonastale situacije sutrašnji meč protiv Čelika odgoditi, ali im NFSBiH nije izašao u susret.

„Od jutros smo u kontaktu sa ljudima iz NFSBiH kao i ljudima iz Čelika obzirom da je Vlada jučer objavila stanje prirodne nesreće. Imali smo nekoliko termina rezervnih i prijedloga za promjenu termina odigravanja sutrašnje utakmice. NFSBiH je uz konsultacije sa oba kluba donio odluku da se meč igra sutra sa početkom od 17 sati. Žao nam je zbog toga jer na stadionu sigurno nećemo imati broj navijača kakav bismo imali da je stanje normalno. Nadamo se da ćemo kvalitetnu sezonu sutra zaključiti na najbolji moguči način,“ kazao je direktor Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.