FK Sarajevo otputovao na pripreme u Čitluk

Bordo tim od danas u Hercegovini

FK Sarajevo otputovao na pripreme u Čitluk

S. Mlaćo

U jutarnjim satima današnjeg dana prvi tim Fudbalskog kluba Sarajevo otputovao je na pripreme u Čitluk.

Okupljanje i polazak ispred koševskog stadiona prošao je po zacrtanom planu, a igrači bordo tima zajedno sa stručnim štabom boravit će u Čitluku, u stalnoj bazi FK Sarajevo u Hercegovini - Hotelu “Brotnjo” do 29. januara.

“Nakon boravka u Sarajevu i odrađenih 12 treninga po teškim vremenskim uslovima, gdje smo bili izuzetno zadovoljni, idemo malo južnije. Nadam se da će sve proći kako treba. Imamo dvije prijateljske utakmice, jednu protiv Brotnja 23. januara i pet dana poslije protiv Veleža. Utakmice nisu od velikog značaja. Nama je važnije da se što bolje pripremimo i da vidimo gdje se nalazimo u tom momentu.”, kazao je Zijad Švrakić, pomoćni trener FK Sarajevo, dodavši:

“Situacija u ekipi je dobra. Imali smo par prehlada u timu, Almir Bekić je imao upalu pluća, međutim i on je krenuo sa nama. Povreda nema niko. Ima umora u mišićima, ali ništa dramatično. Kompletan pogon ide na pripreme, tako da se nadamo da ćemo nastaviti sa dobrim radom i da ćemo živi i zdravi dočekati prvo kolo protiv Viteza u top formi i krenuti sa osvajanjem bodova.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Sarajeva svoju prvu prijateljsku utakmicu u sklopu zimskim priprema odigrati će u ponedjeljak, sa početkom u 15 sati protiv Brotnja u Čitluku, a 28.1. je zakazana prijateljska utakmica protiv Veleža.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi