FK Sarajevo slavio protiv gruzijske momčadi Dila Gori

Drugi pripremni meč za narednu sezonu

FK Sarajevo slavio protiv gruzijske momčadi Dila Gori

A. Haznadarević

Fudbaleri Sarajeva su odigrali i drugi pripremni meč sa fudbalskim klubom Dila Gori iz Gruzije, te su nakon visokog poraza od slovenskog prvaka NK Maribor u prvom pripremnom meču, koji je završen rezultatom 6:3, upisali i prvu pobjedu u pripremama za narednu sezonu Premijer lige rezultatom 3:1.

Trener naše momčadi Dragan Jović, se i ovog puta odlučio za kombinovani sastav, tako da su se u početnom sastavu našli sljedeći igrači: Adilović, Gujić, Zrnanović, Torlak, Belošević, Sesar, Čomor, Suljić, Karamatić, Husejinović i Haskić.

 

Početak meča je kasnio zbog tehničkih problema, a nakon otklonjenih smetnji bh. momčad je prva krenula sa centra.

 

Odmah na početku se vidjelo da će biti odličan meč sa puno golova. Čomor je prvi pokušao šutem sa dvadesetak metara, ali pravo u golmana Skendera.

 

Gruzijci su u nekoliko navrata zaprijetili golu Adilovića, a ovaj se odlično istakao i spasio mrežu svog gola.

 

Prilike su se redale i na drugoj strani, prvo je nakon jednog kornera Torlak poslao loptu preko prečke, pa zatim i Belošević koji nije bio ništa precizniji.

 

Zanimljiva situacija se dogodila kada je kapiten FC Dila Gori, Salukvadze dobio drugi žuti karton. Naime, trener naše momčadi je dozvolio da drugi igrač uđe na njegovo mjesto, kako protivnici ne bi bili oslabljeni.

 

Odličnom prvom poluvremenu su nedostajali samo golovi, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

 

Na početku drugog poluvremena priliku su dobili i rezervisti, pa su Dupovac i Tatomirović ušli umjesto Zrnanovića i Gujića, Zlatković i Šunjevarić umjesto Čomora i Karamatića i Tadejević i Krpić umjesto Beloševića i Haskića, a kasnije se Dragan Jović odlučio i da zamijeni Suljića i Husejinovića, te je u igru uveo Diattu i Handžića.

 

Prvi pogodak na meču djelo je Diatte koji je nakon pogođene stative Torlaka natrčao na loptu i doveo FK Sarajevo u vodstvo od 1:0.

 

Malo kasnije lijepu akciju Sesara i Zlatkovića, Krpić kruniše drugim pogotkom u mreži Gruzijaca.

 

Seriju golova nastavlja po drugi put Krpić, koji postiže, ispostavilo se, i posljednji treći pogodak Sarajeva.

 

Umjesto Ivana Sesara koji je bio možda i najbolji pojedinac ovog meča, ušao je Muhamed Plakalo.

 

Nakon jedne sumnjive situacije, dosuđen je jedanesterac za gruzijsku momčad, koji je iskoristio Modebadze, te tako smanjuje rezultat na ispostavilo se konačnih 3:1 za FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

FK Sarajevo - FC Dila Gori (Gruzija) 3:1 (Diatta, Krpić, Krpić, Modebadze)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.