FK Sarajevo u posjeti školi fudbala "Respekt"

Lijepa gesta tima sa Koševa

FK Sarajevo u posjeti školi fudbala "Respekt"

Fudbaleri Sarajeva, zajedno sa članovima stručnog štaba, prisustvovali su danas treningu Škole fudbala "Respekt", gdje treniraju djeca sa posebnim potrebama i djeca sa poteškoćama u razvoju. Treninzi se odvijaju u sportskoj sali centra "Vladimir Nazor".

"Škola fudbala "Respekt" za cilj ima uključiti ovu divnu djecu u sport i društvene tokove, onoliko koliko to njihove sposobnosti dozvoljavaju. Uključivanje djece s posebnim potrebama u realne društvene tokove, naročito kroz sport, u svijetu se pokazalo kao uspješna terapija za povećanje njihove psihofizičke kondicije. Jako smo sretni što su igrači Sarajeva danas posjetili trening. Mnogo su obradovali djecu i hvala im na tome. Nadam se da će ovaj dolazak Sarajeva biti početak naše zajedničke suradnje.", kazao je Emir Hujdur, direktor Škole fudbala "Respekt"

Polaznici Škole fudbala "Respekt" pokazali su prvotimcima Sarajeva svoje fudbalsko umijeće, a evidentno je bilo da je posjeta tima sa Koševa izuzetno obradovala ovu dječicu.

"Uvijek ćemo se rado odazvati na ovakve aktivnosti. Lijepo je bilo posjetiti ove mališane i smatram da je to naša obaveza i ubuduće da radimo.", rekao je kapiten Fudblaskog kluba Sarajevo, Amer Dupovac

Na kraju druženja, napravljena je i zajednička fotografija, a polaznicima Škole fudbala "Respekt" dodijeljene su bijele članske kartice Fudbalskog kluba Sarajevo, uz koje imaju besplatan ulaz na domaće utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.